JOM KLIK SINI..

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%
SISSY IMANN . THE MUSIC MAKER . NI LA PENYANYI LAGU MUNGKIN KAMU (OST EKSPERIMEN CINTA) YANG DEKAT TV3 TU .

CLICK ME

Thursday, 21 August 2014

Dapatkan Album "A TRIBUTE TO SALOMA" sekarang ..

'A Tribute To Saloma'  merupakan sebuah projek kerjasama antara Sony Music Entertainment Malaysia dan Astro. Album ini dihasilkan bersempena drama telemovie Saloma yang akan ditayangkan di saluran Astro First pada 28 Ogos 2014.
 
Album ini yang mengandungi 10 buah lagu popular nyanyian Allahyarhamah Puan Sri Saloma yang telah diberi nafas baru dengan susunan muzik moden oleh Azlan, Sheikh Qalam dan Zimi yang bertindak sebagai penerbit album ini.
 
Bermula dengan lontaran suara Hazama yang lunak dan mendayu melalui lagu 'Air Mata Di Kuala Lumpur', lagu ini merupakan ciptaan terakhir Allayarham Tan Sri P. Ramlee pada tahun 1972. Manakala Aweera pula tampil dengan lagu 'Aku, Dia Dan Lagu' yang tekah disusun semula ke mood rock.
 
Lagu 'Biarlah Aku Pergi', hasil ciptaan Kassim Masdor pula dirakam semula oleh Akim di susun ala pop rock. Kehebatan vokal Azlan & The Typewriter puka terserlah menerusi lagu 'Malam Terakhir'. Artis-artis AF 2013 iaitu Aisyah, Nabila, Indah dan Amira membentuk The Lomas dengan menyanyikan lagu 'Bila Larut Malam' yang di petik dari filem Labu Dan Labi.
 
Rafidah Ibrahim pula menyanyikan lagu 'Mengapa Di Rindu' manakala Amy Mastura pula tampil dengan lagu 'Bossa Nova' yang di petik dari filem Do Re Mi.
Persis tidak ketinggalan menyanyikan lagu 'Apa Guna Berjanji' yang di petik dari filem Masam Masam Manis.
 
Manakala Numerus selesa dengan lagu 'Ada Ubi Ada Batas' yang dipetik dari filem Anak Bapak yang popular pada tahun 1968.  Lagu ini telah di susun semula oleh Zimi mengikut gaya muzik Numerus.
 
Untuk mengubati kerinduan peminat kepada Biduanita Saloma, lagu 'Istana Cinta' nyanyian Biduanita Saloma turut dimuatkan di dalam album ini. A Tribute To Saloma ini harus dimiliki oleh semua kerana sentuhan muziknya cukup menarik dan dijual dengan harga RM31.90 sahaja.


Credit to : Media Hiburan

No comments: