JOM KLIK SINI..

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%
SISSY IMANN . THE MUSIC MAKER . NI LA PENYANYI LAGU MUNGKIN KAMU (OST EKSPERIMEN CINTA) YANG DEKAT TV3 TU .

CLICK ME

Tuesday, 29 July 2014

Iphone6 . gadget talk

Kenapa mcm x sbr tgu iphone 6..
Aaaaaaa

Kali ni iphone6 kuar dgn lebih besar
Dari iphone5...

Dulu i x jadi beli iphone5..
Sebab bila belek2..mcm kecik sgt..
X puas...

Note3 plak besar sgt...
I ada note 3 ...my  2nd phone..

I hope iPhone 6 kuar dgn size yg
praktikal .. X terlalu besar atau kecil..

Ramai org x tahu kelemahan iPhone
Lepas beli baru menyesal..

Antaranya x dpt bluetooth gambar..
Kalo nak.. Kene guna usb la save dkt lappy dulu..

And than storage..
Xde memory card slot
mcm samsung..

If u beli yg 16gb.. So pepandai la..
Jgn nak donlod banyak2..
Atau simpan video or gambar byk2
Memory full susah...

Samsung ok sebab kite bleh
Tambah memori card..

So itu la yg menjadi masalah kebanyakan pengguna iPhone so far..

Tp i x kisah tu semua..
Minor problem..
Saja share dgn uols...

Sebab ada kawan ..
Baru guna iPhone
Than merungut..
X bleh bluetooth..

Tp ada jgk kelebihan yg lain..
Kelebihan iPhone..
Camera best..
Pastu lebih smooth je kalau
Tekan2 and so on..

Apps Apple pun ok..
X jauh beza dgn android..

Lagi yg best.. Apple ni
X semua kedai jual..
Kedai2 yg terpilih je..
Nampak special...

Kalo mcm tempat I... Ada 2 je..
Apple Store..

:)

#simpanduitnakbeliIphone





Sunday, 27 July 2014

AF2014 . Pengkritik dan Media jangan terlalu awal membuat andaian atau mengkritik.



Hope media dan pengkritik jangan terlalu awal mengkritik rancangan tersebut.
Punca AF hambar selalunya akibat laporan media
Yang awal2 lagi dah tulis.. Peserta A tak bagus.. Peserta B bagus..
Tulisan awal media akan effect orang ramai..


Contoh yang terjadi kepada Nabila ..
Puncanya dari media...
Kalau bukan Nabil (meletop) 
Yang mula2 sebut suara Nabila seperti chipmunk

Rakyat Malaysia tak akan ikut kutuk sekali
Rakyat Malaysia ni cpt termakan dgn kata2 org..
Orang tak suka..dia turut tak suka
Typical Malaysian..


Padahal Nabila nyanyi sedap je ..
Tp sebab permainan media..
Terus org ramai pun termakan kata2 di media..
Antara lagu yang sedap Nabila nyanyi..
Contohnya Lelaki, Setiaku Di Sini, Wajah Rahsia Hati,
Love Fool, Gelombang, Tentang Rasa, Sangkar Cinta, Seandainya Masih ada Cinta,
Katakan Saja.


Kalau suara Nabila x sedap tak kan la masuk AF
Mungkin kalau tak sedap tu 
Disebabkan tekanan yang dihadapinya
Kalau dilihat..dia banyak tertekan..
Dgn ugutan bunuh...
Dengan kata2 masyarakat lagi...
Yg semuanya berpunca daripada media..


Media tak sepatutnya bias..
Memang la personally ada peserta yang dorang suka..


Tapi nampak sangat ada beberapa 
Wartawan..dalam penulisan..
Sangat jelas menghentam...
Keyboard Loser like haters!!




Lagu Katakan Saja by Nabila masih di Muzik-Muzik 29 .


Saturday, 26 July 2014

26 JULAI 2014 :: VOTE FOR KATAKAN SAJA by Nabila Razali di Muzik-Muzik 29 #MM29


Jom
Support Nabila
Vote lagu beliau "Katakan Saja"
Lagu ni dah 4 minggu
dalam carta 20 and Waiting List

#mm29 #ajl29 





Tak Kemas Lagi

Rumah masih bersepah...
Ye la.. I kan baru semalam balik..
Tak cukup kaki tangan..
Lepas ni la..
Lepas berbuka...


I love Barca and ManUtd


I pantang nampak
Benda berkaitan dgn Barca or ManUtd..
Mesti nak beli..
Mcm towel muka ni..

Glory glory ManUtd
visca el Barca..


Eh tudung untuk raya x jumpa lagi yg match dgn baju..
Stress.....

Kalau dpt shawl pun ok jugak..



Nabila AF Official Instagram / Nabila Razali Official


IG: @nabila.razali 
twitter : @nabilaAF2013
Fb: nabila razali


Thursday, 24 July 2014

Missing Flight Again


Pray for AH5017

Mcm berjangkit je.. :(

Now watching GELOMBANG by Nabila

Petang2 layan konsert AF
Record lama dah guna pvr..

Ohsem Nabila!!
"U deserve to be up there"
Kata Roslan Aziz



X sabar


Lepas bulan 9
Baru I dpt fokus
Mengajar muzik and Seni Visual..

Now I btol2 kena fokus lebih
Utk budak2 kelas peperiksaan..
Penat ajar 3 kelas Maths..
Nampak senang..
Tp bila u rasa sendiri..
Baru u tahu..apa sebenarnya..
Hanya cikgu yg paham tugas cikgu

Untuk Muzik
Of course nak ajar gitar..
Ajar chord asas je.. :)
Sekolah kecik ni
X banyak instrumen yg ada..
Kena pakai instrumen sendiri..

bagi dorang basic gitar
Ok la tu..


Kerana Terpaksa Aku Relakan

Sampai masuk karangan

Sarawak Flag Version Lama

Version lama..
Tp kalau ada jual lagi
Bendera lama zaman James Brooke ni
Nak jugak simpan..

Masa yang pantas


1 jam 30 minit..
Cpt je berlalu hari ni..
Sesi p&p berjalan lancar

Tuesday, 22 July 2014

Vote For KATAKAN SAJA by Nabila Razali @ Nabila AF2013 . Suria FM dan Muzik-Muzik





Kalau Uols nak tau..
lagu Nabila yg bertajuk KATAKAN SAJA ni dah lama dalam carta suria FM
dari bulan Mac 2014 dan skarang dah akhir Julai 2014
dan pernah menjadi juara selama 10 minggu..
atau 10 kali...



 dan masih lagi
berada dalam carta Muzik-Muzik 29


awesome lah Nabila !!
lagu Indah masuk lambat  beberapa minggu 
berbanding Nabila


Good luck utk AF Sibling ni..
Support NABILA 







Monday, 21 July 2014

Tidur Awal.. Bangun Awal ..



Bulan2 Puasa ni.. tido awal je..
sebelum pukul 10 dah tido..
Kadang2 kul 9 dah masuk bilik


Ntah..


lepas makan.. kenyang2.. ofkoz ngantuk
wakakakaka



tp sebenarnya penat la..
siang keje banyak pakai otak..
Malam mmg nak rehat je..




and semalam mmg letih...drive..
sakit bahu pun sama..
sendiri di rumah...
housemate cuti.. esok baru dia ada..



Bila dah tidur awal..
tak ada masalah nak bangun sahur..
sebelum jam berbunyi dah bangun
Bagus... bagus.. haha



I set alarm pukul 4.15... I bangun sebelum pukul 4..












Saturday, 19 July 2014

Negaraku menangis lagi



Lagi pasal MH17,,,
Still tersentuh hati..
Kenapa mesti terhempas di kawasan berkonflik..
Kawasan pemberontak pulak...
Semakin sukar...




Friday, 18 July 2014

MH17 DITEMBAK DAN TERHEMPAS . TELAH DITAKDIRKAN


tragic year for Malaysia Airlines... MAS :'(
sedih tgk gambar mayat bergelimpangan.. MasyaAllah :'(
tak sanggup tgk dan upload..
hanya tgk di blog orang ..



kenapa Malaysia jadi sasaran orang melepas geram?
Why ????





Tuesday, 15 July 2014

What The.. #HATERS




semalam ada sorang individu ni
dah buat I rasa mcm nak maki je dia..
tp I bukan mcm tu orangnya..
masih ada rasa hormat kat orang
walaupun dia langsung tak reti respect org..!!



kita ni kene sentiasa beringat..
hari ni kita kutuk orang
esok kena batang hidung sendiri..
baru nak menyesal??



So... sila letakkan diri U dkt tempat orang tu
sebelum u kutuk dia..
U such a keyboard loser..oh haters!!


Kau menghukum orang mcm diri kau perfect..
Cuba la lihat oang lain dari sudut yg positif
ni asek tengok benda negatif dkt org lain..



Apa kau ingat semua orang sentiasa buat silap?
Langsung takde peluang utk berubah dan membuktikan
kebolehan diri...? 



Semua orang berhak diberi peluang kedua
Kita harus menyokong... bukan menjatuhkan
What the...



Kau hina dia dpn aku.....
dia aku kenal..  kau yang loser sebenarnya
sebabnya kau ada masalah hati..
penuh dengki... sebab tu tak puas hati
So... sedarlah..




jgn hina org
seolah2 kau perfect sangat!!!

















Monday, 14 July 2014

Best song 2014 :: Malaysia . Katakan Saja by Nabila Razali . Juaracarta suria fm 10 minggu..





Yezzaaa... Lagu Katakan Saja best bangat.. Uols boleh tgk dekat youtube bagi sapa2 yg x pernah dengar lagi... Search "Katakan Saja" .. Nabila AF2013 . 


Harap lagu ni boleh sampai di Indonesia...


Suara Nabila pun sedap bangat! Boleh tengok
instagram Nabila di @nabila.razali 









Aku dan lagu

Bawak headphone..


Actually..I kalau dah bawak headphone ni
Maksudnya.. "Just leave me alone"

Mcm tu la kiranya...

Erk pepagi ni rasa nak muntah je
Mmmm... Hujan kat luar..
Best..

Perasaan mcm mana?

Biarlah perasaan tu..

Mengadu dengan Allah je :)

World Cup



Germany menang....
Argentina kalah,,, ok lah..
X sedih sgt... Sebab perlawanan yg menarik


:)

Bukan senang nak lawan Argentina
Sampai masa tambahan :))


Tapi sedih di hati ni pasal benda lain
:'(  .... Lagi banyak kot... 
Sebab tu mcm xde perasaan


YA ALLAH ..
Tabahkan dan kuatkan aku Ya Allah..
Sesungguhnya perasaan ni
Tak pernah share dgn sesiapa selainNya..
Kau jagalah keikhlasan hamba... Aamiiinnnn :'( 



Nak nangis.. Bleh?
Nak terbang lagi jauh......
Jangan dihalang... :'( 


Wednesday, 9 July 2014

Monday, 7 July 2014

Zzzzz

Zzzzzz...

Masih Setia dgn Katakan Saja

Call Me Tones Katakan Saja
Dah hampir 9 bulan pakai..

Tidak Pernah Berjumpa

Suka dgr lagu tu..
Suka dgr je la...
Kalau org lain yg nyanyi
and bukan Forteen
punn I akan suke lagu ni..

Cuaca kat sini sejuk sgt
Best..

Baru lepas solat..
Solat pun tenang sejuk2 ni..
Alhamdulillah...
Suke la cuaca ni..

Puasa pun baik je
Hope cuaca mcm ni berterusan



Done my votes for this morning



Mgu ni byk keja..
Buat paper exam.. Jadual exam..
Jadual exam ni leceh..
Ada yg tukar2 masa..
Ada yg nak cuti..
Susah nak susun
Setiap kali exam mesti ada perubahan
Nasiblah badan sbb jadi Setiausaha Peperiksaan
Orang yg paling bz di sekolah..


Bayangkan setiap kali exam (4 kali setahun)
Nak kene buat jadual..
 Org lain hanya perlu buat paper exam je
Tp I? Kene buat paper exam lagi..jadual lagi..
Lepas hbs exam.. Org lain hanya perlu semak je

Tp I? 
Kena buat analisis lagi..
Buat KPI lagi...
Penat dan stress sape yg jadi
setiausaha peperiksaan ni..




Sunday, 6 July 2014

Ya Allah



Pening nya kpala..
X dpt tido...


Camne nak drive ni


Mmmm...siyes.. X larat..



Thursday, 3 July 2014

Target... Habis 30 juzuk di bulan ramadhan ni..

Alhamdulillah... 

I berjaya habiskan 1 surah dlm Al-Quran
dlm. sehari...

:)

Subuh ..bace sikit
Time zohor.. Bace sikit..
Asar.. Sambung...
Maghrib...
And lepas isyak ... Habiskan terus ...


Dkt dlm hutan ni xde surau
Nak sembahyang terawih..
Lagi pun penduduk sini non muslim..



So.. Banyak cara lain kan nak mengejar pahala 
di bulan Ramadhan :)) 




Letih

Bulan puasa mmg feel dia lain...

Kan...


Nak relax je.. Dan kurangkan bercakap...


Lepas berbuka baru bertenaga


:))




Baru ada mood nak beraktiviti...


By the way pagi td x sempat sahur...



Aaaaaaaaaaaaaaa

Wednesday, 2 July 2014

Wordless Wednesday. Cakap-cakap Bola

X la wordless sgt..

Tp I suke hari rabu..
I rasa relax ...
Sebab semakin hampir dgn
Weekend kan...

:))

tido kul 3pagi.. Buat rasa ngantuk
Lambat pegi kelas..

But my class mcm biasa..
Sentiasa ON!!

Argentina menang I happy..
Tp nanti lawan Belgium..
Its not easy
I suka 2-2 team ni..

Belgium ada Fellaini.. Kompany .. Lukaku
Best2 la jgk..Januzaj lagi..

Argentina ..cam biasa..
Messi..Di Maria.. higuain..mascherano
Lavezzi..Aguero ...tp Aguero injured dah

:(

Hebat tak pengetahuan am I pasal bola?
Hahahahaha

Banyak yg I kenal.. Ehehe
Sebab I mmg layan bola
EPL..La Liga dgn Bundes Liga..

Tp bola sepak Malaysia I x bleh masuk..

Sebab pengulas sukan di Malaysia bias..

Kalau perhatikan..
Setiap kali Sarawak lawan..
Xde sorang pun pengulas sukan
yg mengulas dgn ikhlas..
Semuanya bias..

Mana bleh macam tu..
Sarawak pun dalam Malaysia jgk..

Sebab tu I x suka layan bola sepak negara

Semuanya salah pengulas sukan..

Kalo tgk bola Omputih..
Best.. Pengulas dia x bias ..
Tenang je rasa...





letih bangat





nak rehat.. 





sabtu ni tak tau la
nak balik ke tak..


kalau larat.. nak balik la..


kalo cam tak larat..
stay sini je la..