JOM KLIK SINI..

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%
SISSY IMANN . THE MUSIC MAKER . NI LA PENYANYI LAGU MUNGKIN KAMU (OST EKSPERIMEN CINTA) YANG DEKAT TV3 TU .

CLICK ME

Saturday, 28 June 2014

vote for Katakan Saja (Nabila)



Assalamualaikum dan salam ramadhan...
Esok start puasa... Alhamdulillah..


Hari ni sgt happyyyy
Sebab lagu Katakan Saja berjaya masuk carta Muzik-Muzik #mm29


Terima Kasih Ya Allah..
Sesungguhnya kami telah berusaha..
Kau berikanlah kejayaan dan kemenangan
kepada kami... 





Aaaamiinnn Ya Rab...





Lagu Katakan Saja tu mmg best..
Komposer nya tidak asing lagi..
Iaitu Habsah Kamis dan Zul Mahat ...
Sama2 kita doakan ada tuah menanti..


Terima kasih Bellanistic .. Official Bellanistic Fans..
Semua la.. Termasuk kengkawan I yg mana I ada 
minta tolong dlm mgu ni...

Terharu....


Hardwork berbaloi..


Walaupun ada yg mematikan semangat I..
Ada yg rimas bila I selalu berpesan dan remind
dorang... 



I buat semua tu bukan untuk I pun...
Terpulanglah kan ... Tak semua org suka
apa yg kita buat... Walaupun niat di hati
Btol2 ikhlas.. Allah saje yg tahu..




Dgn sindiran sinis dari haters lagi...


And mcm2 la... 



Kerja berpasukan... Teamwork membawa kejayaan..


Jom vote 20x lagu katakan saja di muzik-muzik 29

http://apps.gua.com.my/muzikmuzik29/index.aspx 











Album "nocturnal" by Yuna

Ok.. I beli ni tadi...
Ori ok... Haha

Support local..


Friday, 27 June 2014

Hari jumaat



Bismillahirrahmanirrahim....


Hari ni..
Penat sgt..

Tp.. Mlm ada aktiviti plak..
Penat la..

Nak drive balik Miri lagi
Pastu pegi aktiviti tu lagi...

Betul I x larat.. Tp terpaksa pegi..

Thursday, 26 June 2014

Dugaan Dunia

Sabar lah..
Ye.. I sedang bersabar..
Tahu tak susah..
Tp I tahu I boleh..
....
Kalau boleh.. Skang ni I nak sgt Tuhan kosongkan apa yg ada difikiran I skang..
Dan gantikan hati yg ada ni dengan hati yang baru..
Tp..
Tu tak mungkin..
Goodnite...

(Malam jumaat) 




When you have a good heart:..




When you have a good heart: 

You help too much. 
You trust too much. 
You give too much. 
You love too much. 


And it always seems you hurt the most.


Monday, 23 June 2014

Jgn DiPaksa..

Buat keje ni..
X bleh paksa..

Hari ni I btol2 rasa lemau..
Lesson plan 3 minggu blom buat..
Sebab bz buat keje2 pentadbiran..
Tu la org luar tak tahu
Kerja cikgu bkn mengajar je..
Banyak lagi keje2 pengkeranian
yg perlu dibuat. Mmm..

X bleh paksa..
Tp I tahu I boleh buat..
Bila mood rajin sampai nanti..

Badan rasa letih je hari ni
Semalam plak.. Pening je..
Mcm2...td bangun pagi pun
cam berat je..


Sunday, 22 June 2014

Pagi yang ....



Bangun pagi ni..
I dah ternampak satu komen perlian dari
Sorang haters...


Sumpah rasa down..
I mmg lemah bila nampak org kutuk2 
family I...


Mmm..
Damn it..
Mengalir jgk air mata ni.. :(



Saturday, 21 June 2014

what The...

Bella..
Sorry kitorang x dpt buat
Mm 29 tu :(

Dunia ni x adil...
Mcm x caye je...

:'(

Friday, 20 June 2014

mmmmmmmm




sorang kawan dah femes
dia dah mcm... berubah skit ..



sorang lagi.. ada masalah dalaman
I dont know..


jgn desperate sgt lah Lan..
ntah la.. I dah cuba bantu apa yg patut..
tp U mmg keras hati
tak nak dgr nasihat orang



Lan.. Lan...
Lebih baik dekatkan diri dengan Allah
dan jangan asek buat status
benci2 orang :)




Setiap hari I terbaca status2 yg kurang enak dari dia..
sampai I dah kehilangan kata2 nak buat mcm mana lagi..



Mampu tengok je la












Twitting




Erm.. 
takde mood dowh


menghappykan diri di twitter
penuh TL...


Ummu la ni....
malam ni I melayan je..!



sekurang2nya Ummu tu lagi ok dari 
Tutttttttttttttttttt...




Thursday, 19 June 2014

RAMA-RAMA SHOP launching 22 Jun (Ahad)



Yezza korang yg area KL/ Selangor
Jom support kedai ni..
Datang beramai2 ke Launching
Ahad ni.. Jam 2.00 ptg..
#support k ... Mcm2 ada..
Dan penampilan istimewa Nabila Razali :) 

bintang AF2013

Wednesday, 18 June 2014

Tawar Hati



penat sgt hari ni
takde rehat petang
sebab ada class...






If ...............



If .. I kata I pernah kahwin..
Uols percaya tak?





mesti tak kan..
haha

Jgn lepaskan peluang...

.


Susah payah dah buat mcm2..
Tp dah dpt peluang tu.. Jgn lepaskan.



Bila tiba...




Allah dah tentukan hidup kita..
Kadang2 saat kita nak melangkah pergi..
ada je sesuatu yg menghalang..
 

Itu la dia..
Percaturan Allah..

Kuasa Allah yg membolak-balikkan hati..

Tuesday, 17 June 2014

Ngantok



Lepas tgk game
Germany vs Portugal

still x bleh zz sampai pukul 3.00am


sempat vote lagu Katakan Saja
dkt Suria Fm and Muzik2 :)


Sunday, 15 June 2014

Risau.. Excited

Excited sgt sebab lagu Bella
dah masuk pencalonan Muzik2
:) u know...  Betapa pentingnya
Bellanistic to me..
Sebab benda ni kite dah terjebak
sejak af2013 lagi..
So.. Misi perlu diteruskan..
NO MATTER WHAT!

Bukan apa..
I sgt tercabar dgn kata2 perlian org
dkt Nabila..terutama manusia bernama AE
Dia pernah perli cakap lagu Nabila
tak masuk muzik2 pun..

Knape I yg terasa?
Sebab .. I antara yg vote dia
I antara yg dah kene bash
Semua2 la...

So now..u see..?!!
We did it!!  Shame on u AE!!
Mesti kau malu sendiri
Dan sakit hati bila tahu hal ni kan?

Well.., I mmg x suke kalah..
Lebih2 lagi kalah sebab
Ada yg jatuhkan dgn cara
Yg x sepatutnya!!

Biar kalah bermaruah!!
Yg penting usaha kami berhasil..
Kami mula dari bawah
Its a long journey..

Hope something good ada di hadapan..
Cukup la apa yg we ols dah rasa selama ni..

Vote for Katakan Saja...

Vote for Katakan Saja by Nabila di Muzik-Muzik 29

Finally lagu Katakan Saja ni masuk dlm muzik-muzik ... Jom sama2 vote and pastikan lagu ni masuk dlm muzik-muzik lama-lama...

Terima Kasih Ya Allah..

Oh yeahhhh dpt tag dari Nabila dkt IG :)

Follow IG Nabila : @nabila.razali
Follow twitter Nabila : @nabilaaf2013
Follow FB Nabila : Nabila Razali
Follow IG Bellanisticfans : @officialbellanisticfans

Follow twitter Bellanistic : @bellanisticfans

Follow FB Bellanistic : Bellanistic Fans Club

Saturday, 14 June 2014

Packing Time.....

Esok da nak balik... Malas giler...   




Erm... I masih rasa sgt frust..
Frust sgt yg x terungkap dgn kata2...


Bukan pasal bola... Kalau pasal bola
I puas hati Netherlands menang 5-1 ...
Walaupun minat spain... I minat jgk Netherlands 
Minat 2-2 


Spain kalah sebab kurang team work kot..
Masing2 world class dlm tu
So semua cam bajet hebat la...
Haha...Iker Casillas plak dah lama x main..
Banyak buat silap...


Apa2 la... Apa2 pun I dah luahkan perasaan
Wpun belum sepenuhnya :(
Hurm......



Thursday, 12 June 2014

WORLD CUP 2014 ON TWITTER



nampak tak .. ada jadual world cup kat twitter... 
sebelah kanan tu :)


ohsem la twitter? 

FB ada?




.
.
.
.
.



hari ni I beli Avira Internet Security Suite 2014
antivirus lama dah expired bulan lepas..




I notice that
bila rasa something wrong with my lappy


mcm kena virus...
aaarghhhhhhhhhhh
mujur dpt diselamatkan..









ok... I feel so bad..
rasa hari ni I sgt teruk...



so sad!!


only God knows how bad ...and what I feel inside..
mmm...



semuanya dah terlambat!!
atau ada tangan2 jahat 
yang buat semua ni..





ok.. ni bukan pasal lappy I kene virus..
ni pasal lain...





If u know me... u will know..
apa benda yang penting
selain family and friend...




mmm...




























Good Luck Bella




Bella exam hari ni..
Paper ape ntah..Housing?
Housing Studies Ehehe apa2 la
Budak arkitek je tahu :)

Goodluckkkk Belle!!!
Dont forget to be awesome..
 

Pergi dengan perlahan-lahan



Yer.. I sedar tu..
I kan org luar..
I akan pergi dengan perlahan-lahan
Nak kurangkan post status dkt fb...
Or twitter.. 


Perlahan-lahan..


I cuba...




Knapa sini xde emoticon? Kalau ada kan best.. 
I baru nak letak emot yg org tgh berjalan tu yg kat whatsapp tu..
Hahahaha



Eh uols .. Jom dgr lagu "count on me" by Bruno Mars.. :)
I suke lagu tu.. :)


Lirik dia mmg sesuai utk kite!! 



Listen to it and try to understand what he is trying to say...




dpt bukak tak video kat atas tu..
kalau tak dpt.. maksudnya uols kene 
bukak blog ni pakai lappy/pc la tu kot









Tuesday, 10 June 2014

U can count on me!!

....


Pissed Off..!!




tau tak tadi I dah taip panjang dah


tp I delete balik...


mmm



Mood I mmg tak ok sejak minggu lepas!!
Sakit hati ni masih lagi ni..
tp kene tahan sabar tu yang jadi mcm ni...
Ok.. I cuba bersabar ..
tp penat asyik kite kene sabar..


 Istighfar...






Where words leave off, music begins...


Sunday, 8 June 2014

Saturday, 7 June 2014

Suka lagu tu



Aaaa 
Ada jgk org suka
From abroad ok...
Thanks nicol..
Bleh la i perasan retis
Wakakakaka

I x mungkin jd retis..
Kalo i jd retis..
Siapa nak mendidik anak bangsa. .?

Poyo je I kan...
Ooo pasal nyanyi2 tu
Saje je... Test market
Nak jugak rasa kot2 ada haters kutuk..
Muahahahahaha


Ehehe msg iwan masuk skali dlm entry ni..
Xpe... Yg penting ada nama I dgn Bella dlm komen tu
Hihi 



WakeUp and be amazing!!

.....

Thursday, 5 June 2014

Bluetooth Shutter dan Monopod!!



 I baru beli Bluetooth shutter dari Jijie..
Uols boleh usha Instagram : @jijiepowerbank

haha untung Jijie.. sampai ke blog I promot your IG Shop


hehehe


I mmg pantang tgk benda warna merah ni
mesti nak beli


OK kegunaan bluetooth shutter..
supaya senang nak capture gambar
selalunya digunakan bersama MONOPOD





Ni lah monopod bagi siapa yang tak tahu...



hahaha eh.. ada ke org tak tahu monopod tu apa..




zaman skang ni zaman org berSELFIE
 monopod ni utk selfie la..
wpun dalam berita kata selfie sejenis penyakit mental..
peduli la... kan.. yg penting bukan SELFISH...
miahahhaa


wpun I tak suka berselfie..
I tak suka ketinggalan zaman..
I suke koleksi benda2 mcm ni :)
saje nak try



tp komfom suatu hari nanti
akan ada kegunaannya 






 

Wednesday, 4 June 2014

Gadget Baru I.... :)








Ipad Mini Retina Display



I'm not in a good mood since yesterday..

so hari ni I keluar jalan2..
and... as always...

and .. mcm tu la..
I kalau nak hiburkan hati
I kene beli gadget..
baru puas hati I ni..



haha



pelik tapi benar..



ok la.. nak mendownload Apps..
seperti biasa..
laman sosial perlu di download dulu
FB, IG, Twitter



yg lain tu nanti2 la.. :))



 langkah awal sebelum memiliki Iphone6 
kene la biasakan diri dgn Apps dalam Apple Store kan..
huahhahaha.....





:)


ok... I hope .. it can boost my mood again...













Tuesday, 3 June 2014

Siapa dari US?




I am now viewing the statistic...
Siapakah dari US..? heee :)

Just wanna say hi


 

Biar orang buat kite



erm... hari ni..
rasa takde mood and down giler


erm sebab...


aaaa susah nak cakap

I jenis tak suka nak condemn orang dkt public!


tak macam sesetengah orang tu,...



Takpe la..


its just a bad day.........





YUNA Facebook Video Q & A ..



ni la dia peluang nak tanya2 Yuna..
hope soalan I .. Yuna akan jawab..
kalo tak.. takpe la.. :))

saje je tadi.. bosan2 and ternampak ..
so ... komen je la :))


Monday, 2 June 2014

Updating Cover Photo








I like it.. damn much!! :)







Kak Yong Melawat Kawasan








kat atas tu my 1st blog.... 
dulu blog ni agak hot.. awal tahun 2009..
selalu dikunjungi...


tp disebabkan ada orang 
menjaja cerita I di pejabat..
I terpaksa tukar URL lain..
dan kosongkan isi dalam blog tu..
even blog ni pun dah dua kali tukar URL
kali ni tak tukar kot..


hope budak pejabat jangan nak sibuk2 hal I
hahaha... Mind your own business ok..! huhu

Hope tak jumpa la blog ni kan...
tak suke.... bace senyap2 dah la..
tak payah nak buat cerita lain plak kan...


 berbalik cerita tadi.. maka..
 jadi la dia blog yang kosong
takde story


agak2 kalau jual blog ni..
ada ke orang nak beli


huahahahhaa
ada followers tu.. 200 lebih
haha lagi ramai dari blog ni..


tak lama lagi maybe I nak 
meluaskan empayar blog I...
maybe I nak tukar URL blog tu..





Nabila AF2013 . Humble . Thats It!

Dia mmg tak kekwat ..
Baik hati..
Tahniah kpd parents Nabila
Sebab berjaya didik
Nabila ni jadi seorang yg humble..










 Jom layan Nabila cover lagu dalam video ni..

kalau tak bleh view.. boleh search kat google
"THE VOICE OF NABILA RAZALI"

Juara Carta Suria FM 30.. 6 minggu berturut-turut..
Awesome Nabila...!
 

Gerak Hati

Instinc ni selalu betul.
And I dont like my instinct now..
And jgn cuba tipu I..
Sebab i percaya my instinc!!
And kite bleh tau n dpt rasa
Semakin u cuba tipu ..
Semakin jelas kebohongan u tu...
Dont play play with me....
U better watch out..
Hahaha mcm ganas je bunyi

Entry Yang Tak Jadi

Nampak x ...
Dah buat entry..
Tp no title..
And save as draft..
Td main twit..
Bajet retisss gitu
Bila dpt noti
PakNil RT..
Zera RT..and reply twit
Bella pun selalu RT.. :)


Sunday, 1 June 2014

Audition AF2014 Kembali Lagi . Ujibakat AF2014 . Tips audition AF2014



Hai korang..
Ujibakat AF2014 dah dekat.. bulan Jun ni ..
ha.. mesti ramai yang excited nak jadi 
bintang AF..

Anyway.. I ucapkan good luck utk uols

I harap uols semua berjaya masuk AF2014.. Aaamiiinn...


I ada tips utk uols
sila baca habis tau.. entry ni
hehe


Sebelum apa2.. I harap

Uols mempunyai hati yang bersih
ye.. baru boleh berjaya
memikat hati orang 
yang bakal mengundi uols nanti..


Ye la.. kalau hati tu asek benci2 orang..
and memberontak je dalam hati tu..
siapa lah nak suka ... kan??



kalau belum jadi artis 
dah menunjukkan
attitude yg buruk..., 
lupakan saja AF2014
nampak sgt tak matang..


Tengok mcm Faizul..
perangai elok.. takde kutuk2 orang
semua orang suka dia :) cara bercakap
pun sejuk hati dengar.. humble kan dia.. :)




nyanyi baik2 lagu wajib seperti yang 
telah ditetapkan.. tgk dlm gambar kat bawah ni
Ini dia lagu wajib utk audition AF2014 
 







Lokasi ujibakat dan syarat2 AF2014
rujuk kat bawah ni







Ini ada satu video.. Tips utk siapa nak pegi audition..
utk bakal2 bintang AF2014 yang nak gi audition
pandai nyanyi macam dalam video ni? 
kompom lepas..

mana tau ada kat sini yang nak audition secara online...



Kalau tak bleh view.. 
boleh search dkt YouTube..
atau klik link kat bawah ni..
 
"The Voice Of Nabila Razali"





rugi tak tgk video tu..
Berguna untuk gadis2 kat luar
siapa nak gi audition AF2014..
pandai tak buat mcm Nabila?





merdu dan ada lenggok.. sedapkan Nabila nyanyi..
sila bersikap open minded ye kalau nak berjaya...
walaupun uols mungkin tak suka dia...
sekurang2nya... dia lepas audition and berjaya sampai final...
Nak jadi artis uols kene open minded....



oh by the way.. 
 sila jgn kutuk ye..

sememangnya dia mmg layak masuk AF dulu tu
mmg merdu dan sedappp :))


sebelum nak kutuk orang..
cermin diri dulu.. 
lepas ke tak audition??
haa.. (tajam) hahaha


siyes I cakap.. 
sapa kutuk video dan  suara kurniaan Allah 
kat atas ni.... U ols punya hati tak bersih...
nanti tak dapat audition baru tau... hahaha,,



I di sini.. membantu uols... bagi tips.. :) Uols nak refer penyanyi lain pun boleh.. ikut suka. I bagi contoh orang yang dah berjaya melepasi semua stage sehingga sampai ke final lagi... 




Yang penting jadi diri sendiri..
Dan mesti ada confident..
Standby dengan lagu lain jugak..



I bagi pendapat ni..
because I salah seorang yang mengikuti  AF
since AF2 lagi.. zaman2 Zahid..
so.. ini dari pandangan seorang
fans Akademi Fantasia..
pandangan seorang yang bakal mengundi uols
mana tau kan....


Oh ya... Uols yg pandai main instrumen lain
bonus la utk uols.. main gitar ke .. ukulele ke..
awesome...bawak je gi audition AF2014 tu
tunjukkan apa yang korang boleh buat!



and harus tau nyanyi lagu inggeris..
nanti mcm mana kalau dapat lagu inggeris
masa konsert mingguan kalo tak tau english kan..
haha... prepare je.. :))






Uols kalau nak jadi artis.. 
pastikan hati bersih..
Barulah orang suka..




bersikap rendah diri macam FINALIS AF2013 kat atas ni...



dorang semua ni humble... 
semua baik dan takde nak jeles2
antara satu sama lain.....
suara pun sedap
orangnya pun baik... :)



bukan I sorang cakap
ramai orang yg dah jumpa dorang personally yg cakap
yang pernah bekerja dgn dorang..
yang amik gambar  masa photoshoot..
semua cakap dorang sgt humble... and nice..




tu la.. apa2 pun... berbalik pada hati jugak la
hati tu kene ikhlas dan bersih.. 
InsyaAllah uols akan berjaya sampai final...






I like Nabila and Faizul..... huhuhu'
HATERS TOLONG TEPI SIKIT...



ingat tau... hati kene bersih 
kalau nak masuk AF..


baru ada orang nak vote..
dan yang penting.. jadi diri sendiri...


Alhamdulillah..  
Nabila dan Faizul sampai final...




(sekali lagi I ingatkan uols jgn nak kutuk orang 
kalau uols tu tak lepas lagi audition AF tu)




apa guna ada suara
  yang sedap 
kalau buruk perangai..


GOOD LUCK UOLS :))


ingat.. hati kene bersih kalau nak orang suka



:)






PERINGATAN :
TAK PAYAH HANTAR KOMEN DEKAT SINI 
KALAU UOLS NAK MENGUTUK NABILA KE..FAIZUL KE...
KALAU MENGUTUK ORANG,
 KOMPOM TAK LEPAS AUDITION NANTI..
HATI KOTOR LA KATAKAN...



I cakap mcm tu sebab I tau
"HATERS" mmg suka cari point
walaupun AF2013 dah lama habis..
Tp ingat.. RESPECT orang
kalau nak orang respek uols..



Kita nak tolong orang pun disalah ertikan..
Ambil yang positif dan buang yang negatif...

SEMOGA BERJAYA!!! 



siapa2 dah berjaya masuk AF2014 nanti ..
jgn lupa bagi credit kat blog I ok.. 
and inform I yg uols dah berjaya....
only for those yang dah menjejakkan kaki ke sini..



:)


mana tau I boleh tolong AFUNDI uols plak kan...

aaa kalau yang tu.. boleh hantar komen sini..
tp kalau nak kutuk2 orang... tak payah hantar komen sini :)

Tak baik kutuk orang sebab kita bukannya sempurna..






Sesetengah tips ni semua I dpt dari NABILA ... Nabila sgt baik hati dan sudi berkongsi pengalaman beliau.. khas untuk fans2 dia yang berminat nak pegi audition... and I panjangkan utk uols semua... semoga berjaya dan bermanfaat sehingga menjadi FINALIS AF2014 ... Aamiinnn




  1. bersikap positif
  2. jadi diri sendiri
  3. tunjukkan apa yang korang boleh buat
  4. sedia dengan lagu yang lain jugak
  5. be confident
  6. Tenang ketika di kritik oleh juri
  7. smile  :)










10 GAYA NABILA AF2013 (NABILA RAZALI) DALAM MAJALAH HIJABISTA EDISI MEI 2014


gojes!
awesome!

Follow Instagram Nabila : @nabila.razali
Follow Twitter Nabila : @nabilaaf2013
 Facebook : Nabila Razali


and jangan lupa Follow
Instagram Official Bellanistic Fans : @officialbellanisticfans
FB Official BellanisticFans : https://www.facebook.com/groups/bellanistic/



NABILA AF COVER LAGU RAIHAN .. Sesungguhnya.. 
ada dalam video kat bawah ni.. jom layan
sedap kan..

Sapa pegi audition AF2014 ..
pastikan pandai nyanyi mcm ni..
merdu.. ada lenggok2 yang sedap
mcm Nabila buat ni.. :)) awesome kan..

Kalau U ols pandai buat mcm Nabila buat ni..
InsyaAllah lepas.. Good Luck...