JOM KLIK SINI..

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%

SUPPORT THIS TALENT . MADE IN MALAYSIA 100%
SISSY IMANN . THE MUSIC MAKER . NI LA PENYANYI LAGU MUNGKIN KAMU (OST EKSPERIMEN CINTA) YANG DEKAT TV3 TU .

CLICK ME

Sunday, 1 June 2014

Audition AF2014 Kembali Lagi . Ujibakat AF2014 . Tips audition AF2014



Hai korang..
Ujibakat AF2014 dah dekat.. bulan Jun ni ..
ha.. mesti ramai yang excited nak jadi 
bintang AF..

Anyway.. I ucapkan good luck utk uols

I harap uols semua berjaya masuk AF2014.. Aaamiiinn...


I ada tips utk uols
sila baca habis tau.. entry ni
hehe


Sebelum apa2.. I harap

Uols mempunyai hati yang bersih
ye.. baru boleh berjaya
memikat hati orang 
yang bakal mengundi uols nanti..


Ye la.. kalau hati tu asek benci2 orang..
and memberontak je dalam hati tu..
siapa lah nak suka ... kan??



kalau belum jadi artis 
dah menunjukkan
attitude yg buruk..., 
lupakan saja AF2014
nampak sgt tak matang..


Tengok mcm Faizul..
perangai elok.. takde kutuk2 orang
semua orang suka dia :) cara bercakap
pun sejuk hati dengar.. humble kan dia.. :)




nyanyi baik2 lagu wajib seperti yang 
telah ditetapkan.. tgk dlm gambar kat bawah ni
Ini dia lagu wajib utk audition AF2014 
 







Lokasi ujibakat dan syarat2 AF2014
rujuk kat bawah ni







Ini ada satu video.. Tips utk siapa nak pegi audition..
utk bakal2 bintang AF2014 yang nak gi audition
pandai nyanyi macam dalam video ni? 
kompom lepas..

mana tau ada kat sini yang nak audition secara online...



Kalau tak bleh view.. 
boleh search dkt YouTube..
atau klik link kat bawah ni..
 
"The Voice Of Nabila Razali"


video



rugi tak tgk video tu..
Berguna untuk gadis2 kat luar
siapa nak gi audition AF2014..
pandai tak buat mcm Nabila?





merdu dan ada lenggok.. sedapkan Nabila nyanyi..
sila bersikap open minded ye kalau nak berjaya...
walaupun uols mungkin tak suka dia...
sekurang2nya... dia lepas audition and berjaya sampai final...
Nak jadi artis uols kene open minded....



oh by the way.. 
 sila jgn kutuk ye..

sememangnya dia mmg layak masuk AF dulu tu
mmg merdu dan sedappp :))


sebelum nak kutuk orang..
cermin diri dulu.. 
lepas ke tak audition??
haa.. (tajam) hahaha


siyes I cakap.. 
sapa kutuk video dan  suara kurniaan Allah 
kat atas ni.... U ols punya hati tak bersih...
nanti tak dapat audition baru tau... hahaha,,



I di sini.. membantu uols... bagi tips.. :) Uols nak refer penyanyi lain pun boleh.. ikut suka. I bagi contoh orang yang dah berjaya melepasi semua stage sehingga sampai ke final lagi... 




Yang penting jadi diri sendiri..
Dan mesti ada confident..
Standby dengan lagu lain jugak..



I bagi pendapat ni..
because I salah seorang yang mengikuti  AF
since AF2 lagi.. zaman2 Zahid..
so.. ini dari pandangan seorang
fans Akademi Fantasia..
pandangan seorang yang bakal mengundi uols
mana tau kan....


Oh ya... Uols yg pandai main instrumen lain
bonus la utk uols.. main gitar ke .. ukulele ke..
awesome...bawak je gi audition AF2014 tu
tunjukkan apa yang korang boleh buat!



and harus tau nyanyi lagu inggeris..
nanti mcm mana kalau dapat lagu inggeris
masa konsert mingguan kalo tak tau english kan..
haha... prepare je.. :))






Uols kalau nak jadi artis.. 
pastikan hati bersih..
Barulah orang suka..




bersikap rendah diri macam FINALIS AF2013 kat atas ni...



dorang semua ni humble... 
semua baik dan takde nak jeles2
antara satu sama lain.....
suara pun sedap
orangnya pun baik... :)



bukan I sorang cakap
ramai orang yg dah jumpa dorang personally yg cakap
yang pernah bekerja dgn dorang..
yang amik gambar  masa photoshoot..
semua cakap dorang sgt humble... and nice..




tu la.. apa2 pun... berbalik pada hati jugak la
hati tu kene ikhlas dan bersih.. 
InsyaAllah uols akan berjaya sampai final...






I like Nabila and Faizul..... huhuhu'
HATERS TOLONG TEPI SIKIT...



ingat tau... hati kene bersih 
kalau nak masuk AF..


baru ada orang nak vote..
dan yang penting.. jadi diri sendiri...


Alhamdulillah..  
Nabila dan Faizul sampai final...




(sekali lagi I ingatkan uols jgn nak kutuk orang 
kalau uols tu tak lepas lagi audition AF tu)




apa guna ada suara
  yang sedap 
kalau buruk perangai..


GOOD LUCK UOLS :))


ingat.. hati kene bersih kalau nak orang suka



:)






PERINGATAN :
TAK PAYAH HANTAR KOMEN DEKAT SINI 
KALAU UOLS NAK MENGUTUK NABILA KE..FAIZUL KE...
KALAU MENGUTUK ORANG,
 KOMPOM TAK LEPAS AUDITION NANTI..
HATI KOTOR LA KATAKAN...



I cakap mcm tu sebab I tau
"HATERS" mmg suka cari point
walaupun AF2013 dah lama habis..
Tp ingat.. RESPECT orang
kalau nak orang respek uols..



Kita nak tolong orang pun disalah ertikan..
Ambil yang positif dan buang yang negatif...

SEMOGA BERJAYA!!! 



siapa2 dah berjaya masuk AF2014 nanti ..
jgn lupa bagi credit kat blog I ok.. 
and inform I yg uols dah berjaya....
only for those yang dah menjejakkan kaki ke sini..



:)


mana tau I boleh tolong AFUNDI uols plak kan...

aaa kalau yang tu.. boleh hantar komen sini..
tp kalau nak kutuk2 orang... tak payah hantar komen sini :)

Tak baik kutuk orang sebab kita bukannya sempurna..






Sesetengah tips ni semua I dpt dari NABILA ... Nabila sgt baik hati dan sudi berkongsi pengalaman beliau.. khas untuk fans2 dia yang berminat nak pegi audition... and I panjangkan utk uols semua... semoga berjaya dan bermanfaat sehingga menjadi FINALIS AF2014 ... Aamiinnn




  1. bersikap positif
  2. jadi diri sendiri
  3. tunjukkan apa yang korang boleh buat
  4. sedia dengan lagu yang lain jugak
  5. be confident
  6. Tenang ketika di kritik oleh juri
  7. smile  :)










No comments: